Синтия Никсън (диагностицирана през 2006 година, на възраст 40г.) Първоначално звездата

...
 
 
Синтия Никсън (диагностицирана през 2006 година, на възраст 40г.)
Първоначално звездата
Коментари Харесай

5 жени, които победиха в борбата с рака на гърдата

 

 

Синтия Никсън
(диагностицирана през 2006 година, на възраст 40г.)

 синтия
Първоначално звездата от сериала „ Сексът и градът “ Синтия Никсън не желала злокачественият израстък, открит в дясната й гърда по време на рутинна мамография, да бъде оповестен.

Никсън, известна с ролята си на виновната Миранда Хобс, е скрила новината за заболяването си по време на лекуването й. „ Не желаех папараците да се появяват в болничното заведение и да ме разпитват „, сподели тя пред Ню Йорк Дейли Нюз, откакто се подложи на ламектомия и курс по радиотерапия. Но Никсън, чиято майка също е победила рака на гърдата, все пак взема решение да опише историята си, с цел да помогне и на други дами, които водят същата битка с рака на гърдата- да ги предизвести какво ги чака.

Еди Фалко
(диагностицирана през 2003 година, на 40 години)
Когато звездата на сериала Сопрано, Еди Фалко, схваща за рака на гърдата си, тя взема решение да резервира тайната в цялостна секретност и продължава да взе участие в 6 сезон на известния сериал по НВО. Там взела участие като мафиотска брачна половинка на Кармел Сопрано. Пазейки загадка от другите, тя минава курс на лекуване и през 2004 година тя побеждава рака.

Фалко споделя, че е мълчала за болестта си, с цел да избегне клюките и съжалението. „ За мен беше доста значимо да скрия този факт, тъй като благожелателно настроените хора щяха непрекъснато да ме питат дали съм добре и по какъв начин се оправям. “

Кайли Миноуг

 кайли
Актрисата се е подложила на мастектомия, химиотерапия и лъчетерапия

(диагностицирана през 2005 година, на 36 години)
Неправилно сложена диагноза на австралийската поп дива я кара да се бори и да завоюва в битката с рака на гърдата. Тя била избавена с решението да бъде още веднъж подложена на нужните тестове- едвам тогава лекарите виждат образуванието й в лявата гърда.  Желанието на Кайли Миноуг е да призове всички дами да се доверяват повече на интуицията си, а освен на лекарите. „ Фактът, че човек носи бяла престилка и държи комплицирани принадлежности в ръцете си, не значи, че на 100% е прав “, споделя актрисата.

Кристина Апългейт
(диагностицирана през 2008 година, на 36 години)
За дамите, самата концепция да се разделят с едната си гърда, да не приказваме и за двете, наподобява непоносима. Но актрисата е трябвало да се изправи пред това. Теста за гена BRCA-1 се оказва позитивен. Като се има поради, че майката и дъщерята- Кристина са били неведнъж атакувани от този рак, актрисата взема решение мастектомия, с цел да понижи възможностите. След успеха си, Апългейт основава фондация Right Action for Women , която предлага материална помощ на дами с висок риск от развиване рак на гърдата.

Даян Карол

 даян
Подложила се е на процедури за лумпектомия и 36 процедури на радиотерапия.

(диагностицирана през 1998 година, на 63 години)
Любимата на публиката, която играе ролята на майка в сериала „ Анатомия на пристрастеността “, диагнозата на рака и бива сложена на 63 години. Това е най-типичната възраст за тази болест. В фамилията й в никакъв случай не е имало такива случай, само че нея я хваща. Това я подтиква да призове всички дами, минали през прага на менопаузата, да бъдат постоянно тествани за съществуване на онкология на гърдата.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР